Trailer laden

Kijk je met jaloezie toe als anderen hun paard zonder problemen in de trailer kunnen laden? Is jouw paard angstig of gevaarlijk in de buurt van een trailer? Blijft hij niet rustig staan onderweg? Komt hij met een noodgang naar buiten zodra je de achterstang losmaakt? Of zou je graag alleen met je paard op pad willen, maar heb je altijd een extra persoon nodig om hem in de trailer te krijgen?

Ik heb al tientallen mensen geholpen om hun paard met rust en vertrouwen in en uit de trailer te kunnen laden. De focus tijdens de trailerlaadlessen ligt op de verhouding en verstandhouding tussen mens en paard. Welke signalen geef jij? Welke signalen geeft het paard? Speelt er angst, onbegrip of bijvoorbeeld aangeleerd gedrag? Hoe kun je effectief communiceren en samenwerken? Grondwerk is altijd de basis van de oplossing.

Mijn aanpak is geïnspireerd op de methodes van o.a. Tristan Tucker, Pat Parelli, 2Moons, Annemarie van der Toorn en Feather Light Horsemanship. Belangrijk om te weten: hoe de situatie ook is, ik maak nooit gebruik van hulpmiddelen zoals hekken, longeerlijnen en extra mensen op de grond. De trailerlaadlessen geef ik meestal in series; na een aantal lessen heb je alle kennis en kunde om je paard met rust en vertrouwen te kunnen laden. Niets fijner dan onbezorgd met je paard op pad kunnen

Contact

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou en jouw paard kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op, of lees over de ervaringen van anderen.