Rijlessen

Heb je het gevoel dat er iets ontbreekt in het rijden met je paard? Stap je vaak gefrustreerd af, boek je geen vooruitgang of loop je tegen blessures aan? Ben je op zoek naar meer kennis en bewustwording? Of wil je met meer plezier en ontspanning hogerop komen in de sport? Dan ben je bij mij aan het juiste adres voor rijlessen.

Al meer dan twintig jaar help ik ruiters bij het beter begrijpen en effectiever trainen van hun paard. Iedere combinatie is uniek en ik ga graag op zoek naar de beste insteek om jullie samen verder vooruit te helpen. In alle lessen besteed ik veel aandacht aan het evenwicht en de rechtgerichtheid van het paard; de basis voor ontspanning, aanleuning, flow — en uiteindelijk verzameling. Minstens zo belangrijk zijn de houding, zit en balans van de ruiter en de invloed daarvan op het paard.

Het doel van de lessen is een combinatie die elkaar begrijpt, die optimaal samenwerkt en met plezier en leergierigheid steeds een stapje verder kan doen. Het spreekt vanzelf dat er nooit hulpteugels worden gebruikt.

Contact

Wil je de stap zetten naar een nieuwe manier van rijden? Neem dan contact op om een proefles af te spreken.

Alle disciplines, rassen, niveaus en (mentale of fysieke) uitdagingen zijn welkom.