De manier van trainen heeft enorm veel invloed op de gesteldheid en de gezondheid van je paard. Karmie  leert je om z te rijden dat je paard fysiek verbetert en lekkerder in zijn vel komt te zitten, en eventuele klachten verminderen cq. verdwijnen. Ook mentaal heeft dit grote positieve gevolgen.

Mensen staan er vaak niet bij stil dat een paard onder het zadel ltijd een training krijgt - ook als je alleen in het bos rijdt of aan de lange teugel stapt. Het paard beweegt zich onder een massa en zal daarbij zijn lichaam op een bepaalde manier moeten inspannen, wat de spieren belast.  Deze belasting kan in het voordeel van het paard werken en een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling, f een negatieve invloed hebben zonder dat de ruiter zich daar bewust van is.

Karmie maakt je bewust van jouw manier van rijden en leert je hoe de training een positieve invloed kan hebben op het hele lichaam van je paard. Niet alleen tijdens een doordachte dressuur- of springtraining, maar ook in de vorm van een ontspannen buitenritje.
Zie instructie >