Mijn 11-jarige paard Urban, nu anderhalf jaar in mijn bezit, is groot en sterk en liep toen ik hem kocht erg op de voorhand en in een valse knik. Het eerste halfjaar heb ik veel strijd met hem gevoerd: hij was flegmatiek en bijna niet te sturen, en ik stapte vaak met pijn in mijn armen van hem af. Dat moest anders!
Mijn eerste les bij Karmie was in januari 2012: de beste beslissing van het hele jaar. We zijn helemaal back to basics gegaan. Karmie laat je nadenken over wat je doet en waarom je het doet. Ze leert je voelen hoe je paard onder je beweegt, zodat je de juiste hulpen kunt geven en een fijne, eerlijke communicatie kunt opbouwen.
Ik les elke week bij Karmie en het is elke keer weer een feestje! Op dit moment zijn we al zover dat Urban in een ontspannen voorwaarts-neerwaartse tendens loopt en de juiste bespiering krijgt. Sinds de lessen bij Karmie heeft hij meer plezier in het rijden en voelt hij zich steeds beter, zowel lichamelijk als mentaal.

Je merkt dat Karmie het geweldig vindt om mensen en paarden te helpen. Het maakt haar niet uit welke discipline of welk niveau je rijdt, ze heeft voor iedereen evenveel aandacht en enthousiasme, en dat siert haar!